|
SF team SF tim oaza, naučna fantastika
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
dan555 Site Admin

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 4:36 am Post subject: |
|
|
Lele, koliko dugo se nisam ovde oglasio.
OFako stvari sada stojU, lokalno sam uspeo da forum i baza podataka lepo rade, ali morao sam da intervenišem i u Apaču i u MySQL-u, što na hostingu neću moći. Zato nisam siguran da će isti "recept" upaliti.
Naravno, čim sam dobio naša slova i u forumu i u DB, pokušao sam da uvezem u DB na hostu bazu sa računara, da mogu da krenem sa forumom, ali bez uspeha, javlja greške u sintaksi. Posle malo razmišljaVAnja, pogledao sam koje su verzije, i video da je na hostu starija, pa sam malo zagledao opcije za izvoz i lako pronašao gde se podešava kompatibilnost sa starim verzijama i uspeo iz prve.
Kasnije danas, čeka me slanje foruma, što će sa ovim našim "brzim konekcijama Srbije" potrajati oko 2 sata.
Posle, provera rada i ponašanja servera, pa ako ne bude problema, ubacivanje foruma i podforuma i konfigurisanje borda.
Biće još mnogo toga da se uradi, treba prevesti sve što su modovi ubacili, napraviti dugmiće sa prevodom i logoe za skinove i još dosta toga, ali to može i usput, dok forum radi.
Ako ne iskrsne neki novi problem, mislim da ću za dan-dva postaviti novi forum. _________________
Non refert quis sed, quid dicat.
Čoveče, pazi da ne ideš mali ispod zvezda! |
|
| Back to top |
|
 |
dan555 Site Admin

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 5:01 am Post subject: |
|
|
A evo i liste dodataka:
Ovo sve dodaje samo jedan, ali veeeliki, mod - CH:
# sub-forums,
# forum link type,
# forums icons, navigation icons,
# style (template and/or sub-template) per forum,
# default topic sort per forum, more sort available too,
# a new forum administration, much more friendly,
# a new authorisations management, very powerfull,
# custom presets (you know, "private", "public", etc.) for permissions,
# favorite icons (in browser favorites),
# last topic title on index (inspired by e-Sven),
# today/yesterday dates (based on Netclectic's today at/yesterday at),
# Fix message_die() error message mod by Markus Petrux,
# board announcement,
# announces duration,
# messages icons,
# keep unread topics flags,
# page generation time and sql requests list (when activated),
Portal sa potpunom slobodom u pravljenju i rasporedu blokova (može i HTML i BBCode) i neograničenim brojem strana, idealno za e-zin, galerije i sl.
Brzi odgovor sa smajlijima i linkom za direktno ubacivanje slika (samo thumbnail).
On/off/hiden on-line indikator, juče sam napravio te "lampice", nisu mi se dopale one sa Krste.
Zastave država ispod avatara i u spisku korisnika. I njih sam napravio juče, moje su 3D, a one koje dolaze uz mod su obične,
Prava namena ovog moda je da kasnije napravim ikonice koje će predstavljati razne žanrove i podžanrove, filmove, serije, stripove, pa će svako odabrati šta mu je najdraže.
Linkovi za PostImage i ImageShack za lako ubacivanje slika u poruku i Send Me File, za ubacivanje svih vrsta fajlova, do 50Mb po fajlu.
Probao sam da ubacim i mod koji omogućava da se vidi PP na koju se odgovara, ali iako sam mod radi, nešto je poremetio, pa BB kod ne radi. Morao sam da ga izbacim.
Isto je i sa integrisanim ShoutBox-om, za koji mi je baš žao. On radi, može da se piše, ali blokira forum na drugim mestima. Dva puta sam ga ubacivao, oba puta ručno, da budem siguran, ali ne vredi. Izgleda da je promenjena verzija, a taj Box nije pratio promene pa više ne odgovara.
BBCode, em nisam našao šta sam tražio, em sam uspeo da ubacim samo jedan, pa sam odustao za sada. Možda ću pokušati sa još nekim kasnije. _________________
|
| Back to top |
|
 |
mgordan Jedi Council Member

Joined: 23 Aug 2006 Posts: 788 Location: Very Far Away from Anywhere Else
|
Posted: Sun Dec 10, 2006 1:07 pm Post subject: |
|
|
Ako ne bude zastave RS neću se prijaviti na taj forum. Ovo je tek toliko da ti zadam još malo dodatnog posla.  _________________
has spoken!
 |
|
| Back to top |
|
 |
dan555 Site Admin

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 1:14 pm Post subject: |
|
|
Već napravljeno, razlika između Srbije i R. Srpske je u pozadini grba.
Je l' odgovara?  _________________
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Sun Dec 10, 2006 6:43 pm Post subject: |
|
|
Može proći iako mi se nešto čini neispravnim. Samo, ne znam šta dok to ne pogledam u fotošopu. _________________
has spoken!
 |
|
| Back to top |
|
 |
dan555 Site Admin

|
Posted: Mon Dec 11, 2006 5:48 pm Post subject: |
|
|
Uh, još jedno obaveštenje.
Znao sam da će me nešto sačekati iza ćoška...
Juče stavim forum na host i kada sam pokušao da ga otvorim, dobijem punu stranicu grešaka, te ovo nema te ono prazno...
Proverim i vidim da većina foruma nije uopšte upload-ovana. Krenem sve ispočetka i danas nastavim. To se oteglo na više od 5 sati uz česte prekide konekcije.
Kada je sve bilo gotovo, opet probam i dobijem poruku da nemože da otvori DB, ali to je bilo lako ispraviti.
Sledeći pokušaj je otvorio forum i ja se lepo ulogujem, proverim da li su sva naša slova na broju i u forumu i u DB i oduševim se što je barem to u redu. Moje "duže_od_nedelje" zamajavanje oko UTF8 je urodilo polodom i nema problema sa setom karaktera, što me najviše plašilo.
Ali, tu je ćošak, a iza njega logovanje i registracija koje ne rade. Čim sam krenuo da u ACP menjam postavku foruma, izlogovao me i nije mi dao više ni da se ulogujem ni da se registrujem.
Sada opet konsultujem forume za podršku da vidim šta to može da bude. Izgleda da je u pitanju setovanje kukija.
Nastaviće se... _________________
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Dec 11, 2006 7:03 pm Post subject: |
|
|
Samo da ne bude: dan 555 - forum proradio
Samo da te podsjetim na svoje muke: Ja ni dan danas ne mogu da se logujem na ovaj forum ako koristim firefox. Dozvoljava samo IE. Ako se logujem u IE i ne izlogujem se, dozvoli mi da uđem iz FF ali me brzo izloguje i ne dozvoljava ponovno logovanje.
Zaključak: probaj pomoću IE _________________
has spoken!
 |
|
| Back to top |
|
 |
dan555 Site Admin

|
Posted: Mon Dec 11, 2006 10:05 pm Post subject: |
|
|
A sada me zeza i server na sftim.com.
Neće valjda biti kao i ovde.  _________________
|
| Back to top |
|
 |
luci kopilot

|
Posted: Tue Dec 12, 2006 3:18 am Post subject: |
|
|
pa ne bi smelo da zeza ako je placeni server valjda _________________ Careful with that axe Eugene |
|
| Back to top |
|
 |
dan555 Site Admin

|
Posted: Wed Dec 13, 2006 10:20 am Post subject: |
|
|
NAJZAD!!!
Otvorio sam novi forum.
Ako ne budete mogli da pišete tamo, prijavite grešku ovde, u ovoj temi. _________________
|
| Back to top |
|
 |
Garwor Speed King

|
Posted: Wed Dec 13, 2006 6:46 pm Post subject: |
|
|
jesi li prebacio usere, ili moramo da se registrujemo ispocetka? _________________ Be quick or be dead! |
|
| Back to top |
|
 |
Garwor Speed King

|
Posted: Wed Dec 13, 2006 6:47 pm Post subject: |
|
|
ups! sad videh da lepo pise.  _________________ Be quick or be dead! |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|